Projecten Oosteroever Interieur Versluys Newsroom Contact
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende

T +32 (0)59 51 11 15
M info@groepversluys.be
nl / fr / en

Versluys Groep kon 2023 afsluiten met een omzet van 89 miljoen euro

18 juli 2024
Versluys Bart

Ondanks dat de vastgoedmarkt al een tijdje zwaar onder druk staat, kon Versluys Groep in 2023 een mooi geconsolideerd resultaat neerzetten. Met een bedrijfsomzet van 89 miljoen euro en een nettowinst van 16,8 miljoen euro (bijna een verdubbeling ten opzichte van 2022) bevestigt Versluys opnieuw zijn positie als één van de meest solide, betrouwbare en toonaangevende projectontwikkelaars in de Benelux.

Bart Versluys - CEO Versluys Groep

De vraag naar luxevastgoed zit opnieuw in een stijgende lijn


“ De minder gunstige marktomstandigheden vormen ook voor Versluys Groep een uitdaging. Door de hoge hypotheekrentes en de geopolitieke instabiliteit is de vastgoedmarkt een stuk verkrampt met als gevolg minder transacties. Vooral de verkoopprijzen van oudere energieverslindende panden zitten in een dalende lijn wat nogmaals het groeiende tweespan aantoont tussen oudere woningen en energiezuinige nieuwbouw. Als gerenommeerde projectontwikkelaar met een in-house bouwbedrijf is Versluys Groep in hoofdzaak actief in het exclusieve nieuwbouwsegment. In dit segment zien we anno 2024 nog steeds een sterke vraag waarbij het vertrouwen van kandidaat-kopers en investeerders langzaam maar zeker aan het terugkeren is.

Door onze strategische focus op toplocaties en onze jarenlange reputatie in hoogstaand vastgoed kunnen we ons blijven onderscheiden op de vastgoedmarkt. Zo konden wij de voorbije jaren enkele absolute topprojecten in de Benelux realiseren zoals One Carlton in Knokke, De Blanke Top in Cadzand-Bad, One Baelskaai en Ensor Towers op Oosteroever in Oostende en Residentie Europa in Bredene. Ook in ons huidig aanbod kunnen wij met unieke projecten zoals Ocean Drive, Trinity, Admiral, The Hamptons en Zeydon aanknopen met bemoedigende verkoopcijfers.

Versluys Groep streeft steeds een doortastend financieel beleid na met de nodige aandacht voor stabiliteit, doeltreffendheid en een goede stroomlijning van de KPI’s. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de optimalisatie van de kostenstructuur met betrekking tot de opvang van de stijgende rentes en indexaties. Deze proactieve strategie heeft alvast zijn doel niet gemist met als resultaat een verdubbeling van het nettoresultaat binnen een stabiele omzet. Versluys Groep hanteert op middellange termijn een positieve outlook waarbij het zijn huidige grondportefeuille (met een potentiële pipeline van 2.000 appartementen) in de toekomst nog verder wil uitbreiden. ”

Over Versluys Groep

Met meer dan 781 referentiegebouwen en een unieke geschiedenis van 116 jaar is Versluys Groep uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande projectontwikkelaars in België en Nederland. In de historische haven van Oostende ontwikkelt en bouwt Versluys Groep het project Oosteroever. Deze volledig nieuwe stadswijk met bijna 1000 nieuwbouwappartementen en bijhorende handelszaken bevindt zich in een gevorderd stadium waarbij reeds een 10-tal deelfasen zijn afgewerkt of in ontwikkeling zitten. Versluys Groep heeft een 70-tal vaste werknemers in dienst en werkt dagelijks samen met een 250-tal mensen in onderaanneming. Versluys Groep is een multidisciplinair bedrijf dat naast exclusieve residentiële projectontwikkeling actief is in verschillende marktsegmenten. In 2020 werd de vennootschap Versluys Logistics opgericht die zich toespitst op de logistieke vastgoedmarkt. Ondertussen werd de eerste fase afgewerkt van het logistieke Cargo Village, een state-of-the-art warehouseproject op de luchthaven van Oostende-Brugge.



Versluys Groep - Pers & Communicatie
Dominique De Heyn
dominique@groepverluys.be


-
T +32 (0) 59 70 89 83


copyright beeldmateriaal
Versluys Groep
-

Gegevens, tekst en fotomateriaal mag niet gekopieerd en/of hergebruikt worden zonder de uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Versluys Groep. Versluys Groep, PR & Marketing - marketing@groepversluys.be
Verkoopkantoor
Sales Office & Showroom Oosteroever
Hendrik Baelskaai 12a, 8400 Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
Hoofdzetel
Versluys HQ
Zandvoordestraat 465, 8400 Oostende
T +32 (0)59 70 89 83
info@groepversluys.be
Schrijf u in voor de nieuwsbrief